smulpaj hallon/blåbär RECEPT

Igår firade vi in helgen med att smaska paj när Stefan kom hem från jobbet. Jag har egenligen aldrig tyckt om paj, först nu på "äldre"dar som jag har lärt mig att äta det och till och med uppskatta det. Detta receptet är mitt favvo recept eftersom det blir mycket pajdeg samt att den innehåller havregryn vilket jag tycker blir krispigt och gott!

Reccept ca 6 personer
250-350g bär
200g rumstempererat smör/margarin
2 dl socker
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker

Lägg bären i botten på en ugnsfast form. Har du sura bär kan du strö över 2-3msk socker. Är bären rinniga pudra över ca 1 msk potatismjöl. 
Knåda ihop degen och smula den över bären.
Grädda i mitten av ugnen 175grader ca 20 min.
Servera med glass,grädde, eller vaniljsås.










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0