Kalmarjouren tur och retur

Alva har ju varit förkyld i ca en vecka nu, och hostat under hela denna tiden. I söndags fick hon feber 39,3 ochde har hållt i sig.
Igår på eftermiddagen började hon hosta mycket mer och fick lite jobbigt att andas, jag kände igen detta då det har hänt henne 2 gånger innan.
Jag ringde till sjukvårdsupplysningen som sa att om jag ville ha de uppkollat samma dag fanns det bara en tid i kalmar och det var 20,45, så jag tog den tiden. Tyckte dock att det var lite konstigt att man skulle behöva vänta 2 1/2 timme innan man fick träffa någon när en 1 1/2 åring har det jobbigt att andas??

Efter ca 30 min ringde de och då var det en sjuksköterska från kalmarjouren som tyckte att jag skulle åka direkt istället för att sitta hemma och vänta, nu till problem nr 1-Min bil är på lagning tillsammans med barnstolar och hela köret, stefan jobbade till 23,10 så jag satt utan bil! Rinhde in till grannen för o kolla om jag kunde låna deras bil, då skulle dom iväg. Ringde Stefans syster-inget svar, ringde hennes mobil-röstbrevlåda. Toppen. Ringde Stefans för att kolla om stefans mormors bil var ledig då va hon på möte.

Till slut gav jag upp och ringde hem till mamma och pappa (underbara mamma och pappa som alltid ställer upp), dom fick köra sina 1,5-2 mil som dom har hem till oss och mamma satt barnvakt till Max och Saga medans pappa skjutsade på mig och Alva!

Väl inne på sjukhuset lyssnade läkaren på Alva och konstaterade att det lät jobbigt, hon fick andas ventolin, fick betapred utlöst i vatten, och sedan en omgång till med ventolin.
Nästan exakt som förra gången. Vi satt kvar en stund för att höra så de blev bättre och sen fick vi åka hem igen.

Idag låter hon nästan lika illa, inte riktigt men nästan, så imorgon på morgonen ska vi till läkaren igen för att utreda vad som ligger bakom och se vad vi kan hjälpa henne med, känns som om man aldrig får ett rikigt svar på vad som händer, en inflammation i luftvägarna säger dom, jag tycker att det är konstigt  att Alva har fått samma sak 3 gånger på 1 1/2 år medans Max aldrig fått det, måste ju vara någon form av förkyldningsastma eller t ex falsk krupp...

Ja ja imorgon kommer jag i alla fall inte att gå hem förens dom kan säga EXAKT vad det är som är fel på mitt lilla gryn!
Idag äter vi semlor såklart!


Kommentarer
Postat av: janine

Usch så hemskt när dom är sjuka.Och sjukrådsgivningen o vc litar jag inte på mer utan bara min egen känsla.Min son hade falsk krupp när han var 9veckor och det var så hemskt,på akuten lät dom oss vänta flera timmar och jag pratade med dom flera ggr, så tillslut åkte jag hem men kom tillbaka på morgonen då fick han kortison o inhalera adrenalin.stackarn hostade nästan upp hela sig o flera timmar höll det på,efter det har han fått falsk krupp 2ggr till. hoppas att hon blir bra snabbt o ni får snabbt veta vad det är.

Janine

2011-03-08 @ 22:11:04
URL: http://angeleo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0