Kyckling gratäng med vitlök och creme fraiche

Efter förfrågan ska jag försöka knåpa ner kycklinggratängen jag bjöd systeryster på i fredags när hon var här o hade mys!
Det är inget recept till det uten ett tips jag fick av min kompis angelica för typ 100 år sedan, och sedan dess har jag gjort allt lite efter efet smak och tycke, men ska skriva på ett ungefär!

Kycklingfilé ( 1-1 1/2 per person)
Creme fraiche
vitlök efter eget tycke. Till 5 kycklingfiléer har jag 7dl creme fracihe och 3-4 vitlöksklyftor
rökt skinka ca en näve hackad 
fransk senap 1-3 msk
1 kruka färsk persilija
1 näve riven ost

potatis av valfri sort, jag brukar ha klyftpotatis

Stek kycklingfiléerna och krydda med salt peppar och valfri krydda
Skiva i  1-2 cm tjocka skivor, lägg i ugnsfast form.
Hacka skinkan och fräs upp den i samma stekpanna som du stekte kycklingen i, UTAN att diska ur den imellan.
Häll på creme fraiche och låt skinka och creme fraichen puttra en snabbis.
pressa i vitlöken och ha i senapen.
låt puttra ca 5 min och ha sist i persiljan.
Häll såsen över kycklingen och riv över ost.

In i ugnen 175grader 15-20 min.

servera med potatis av valfri sort, pommes frites, klyftpotatis eller pressad. Valfri sallad

Mums!




Kommentarer
Postat av: alicenilden

Finalisterna av dagens blogg är nu uppe! Kolla om det blev du, om inte kan du gärna slänga in en röst :)

kram

2011-02-15 @ 21:29:11
URL: http://anilden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0