Förlossningsberättelse nr1 Maximilian <3

Amanda va lite nyfiken på hur mina förlossningar har varit så jag tänkte jag skulle skriva ner dom båda två, Och jag börjar med Maximilian=)

Den 29e april 2008 Åkte jag in till en läkare i nybro för att dom skulle undersöka min foglossning samt mina sammandragningar, jag blev sjukskriven eftersom livmodertappen var påverkad. Jag var då i vecka 33+5.
Dagen efter vad jag och Saga hemma och tog det lungt, vi började baka muffins vid 3 tiden, en bit in i baket blev jag helt varm och blöt, gick på toaletten för att kolla vad tusan det var, och det slutade helt enkelt inte rinna, vattnet hade gått. Jag var då i vecka 33+6. Jag ringde till mamma först mest för att höra om hon trodde det var vattnet som gått, som förstföderska är man ju allmänt osäker på det mesta, och det trodde hon absolut!
jag ringde hem Stefan från jobbet och ringde sedan till sjukhuset, och dom tyckte jag skulle ta det lungt, packa mina saker och sedan komma in vilket jag gjorde.

Stefan kom hem från jobbet vid 4 och vi åkte direkt, jag hade börjat få en del sammandgragningar men inte så tätt, vi denhär tidpunkten hade Stefan inget körkort så jag körde själv de 6 milen som det är in til Kalmars lasarett.

Väl på sjukhuset tog dom det lilla lugna, eftersom jag inte gnällde någe vidare om sammandragningar.
Efter ca 1 timme fick jag en sjukhus säng i ett rum tillsammans med en annan tjej, jag blev uppkopplad för att kolla CTGn, vilket inte visade några sammandragningar?! Jag tyckte detta va konstigt, men viking som man är sa jag ingenting om det... Dom informerade sambon om att det kommer inte bli någon bebis här på ett bra tag så du kan åka hem över natten och komma tillbaka imorgon?!

Tiden gick, jag tröttnade tillslut och försökte sova, runt kl 21.
Jag kunde inte alls få ro och jag tyckte det gjorde ont hur jag än låg, satt eller vred och vände, ringde flertalet gånger på barnmorska eftersom jag tyckte det borde kört igång eftersom det kändes så, men kurvan visade fortfarande inget och eftersom vattnet hade gått vägrade de undersöka mig pga bakterierisken, jag fick en värmedyna att lägga på magen?!

Jag var uppe runt 01 och tog en dusch för jag tänkte att det kanske skulle hjälpa, vid detta laget började jag känna lite förtvivlan för om det inte ens börjat ännu hur tusan skulle det då kännas när det väl satte igång!
Efter dusch och toalettbesök la jag mig åter för att försöka vila, tillslut tyckte jag att nej minsan, detta kan inte vara rätt!! Så jag tryckte åter igen på den röda knappet (4e gånge) och INSISTERADE på att det måste ha börjat för det känns som om de trycker på! Efter många om och men gick hon motvilligt med på att undersöka mig, och då ble det minsann fart i tanten, helt öppen! Bara att lossa låsen på sängen och rulla in i rummet jämte, en kvart senare var lilla Maximilian ute, i vecka 34+0 1780kg och minimal! Helt ensam under förvärkarna, helt ensam under förlossningen och 2 andetag i lustgasen! 1 timme senare kom Stefan måttligt glad över att han blivit hemskickad och missat ALLT, Maximilian skickades till Neo avdelningen där han och jag fick spendera nästkommande 16 dagar tillsammans med sondmatning och andningslarm.
Men allt gick fint, och jag kan ärligt säga att NEJ, detta är inte okej behandling av en förstföderska, hon borde vetat att det skulle vara en speciell maskin för kurvan när det är prematur eftersom den andra är för okänslig...men jag kom ur upplevelsen starkare och vet att detta är någon som jag klara FINT utan bedövning utan fjant och utan krusiduller =)


Ska se om jag kan hitta nån bild så man kan se hur liten han var, tyvärr låg allavåra bilder från födseln på en extern hårddsik som kraschade =( men ska leta!Kommentarer
Postat av: Sanna

Tack Emelie! Vilken upplevelse du varit med om! Men måste bara undra om du inte blev beodrad sängläge när cervix var påverkad?Även jag har påverkad cervix och låg inne med bricanyl 22+0 för att stoppa, lyckades gallant, sen sängläge till 34+0 men massa kontroller där emellan. Nu är jag 36+4 och ingen bebis på väg! Snopet som bara den när man har legat i 13 veckor! nu väntar vi bara!(och japp gammla polaren Sanna från skolan här:-))

2011-02-10 @ 16:19:56
Postat av: Linn

Så arg jag blir på dom som jobbar på sjukhuset och inte lyssnar till patienten.. Så ska det verkligen inte gå till. Men vilken tur att det gick bra!

Riktigt synd att Stefan missade förlossningen!

2011-02-10 @ 18:37:21
URL: http://metrobloggen.se/SusanneLinngranath
Postat av: Emelie Tårtmorsan

Sanna - nej jag blev inte beodrad sängläge eftersom det bara var en dag kvar till 34 veckor, med Alva däremot fick jag Bricanyl i vecka 32 och blev beodrad sängläge till 34+0, bara 2 veckor som tur väl var! =)

Alva väntade också in det sista sen, ville inte ut förens v 39=)

Kram!

Linn - Jo, det är ju det som är tråkigt när dom drar alla över en kam, är tydligen vana vid att de flesta förstföderskor är ganska gnälliga och oroliga, när dom då inte är det tar de lite för givet att de inte är något, men alla är ju inte den gnälliga typen, finns ju faktiskt dom som biter ihop in i det sista :-P Men barnmorskan kom iaf in och bad om ursäkt sen, alltid något! =)

2011-02-10 @ 18:54:46
URL: http://tartmorsan.blogg.se/
Postat av: Amanda

Men JISSES! För de första, TACK för du dela med dig! Uppskattas!!! Senmåste jag säga att håreti nacken reste sig när jag läste "helt öppen". De e sinnesjukt att de får gå till så här!!! Bra jobbat av dig! Vilken kvinna!!!

2011-02-10 @ 20:21:28
URL: http://mandy80.blogg.se/
Postat av: zasata - en emetofob

vilken tuff berättelse endå!

Jag har med råkat ut för fel CTG runt v30.. suck säger man ibland.. men var du inte på special förlossningen?

2011-02-10 @ 20:22:38
URL: http://zasata.blogspot.com
Postat av: Maria

Jag har lagt upp några bilder till dig i min blogg på honom :)

2011-02-10 @ 23:33:39
URL: http://frubodin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0