Vinnaren är korad

Nu har jag räknat rösterna och bounty cupcakes vann ju ÖVERLÄGSET! Kul för det var nämligen den som jag oxå vill testa, Bounty är ju typ topp 5 bland godaste chokladen!
Alltså kommer jag att baka de underbara Bountycupcakesen tillsammans med bilder och recept innan fredag! Ni hänger väl med?




Kalmar slott och Julbord

Idag har vi spenderat hela dagen inne kalmar tillsammans med mina föräldrar, min syster, bror och hans flickvän. En riktig heldag men familjen.
Vi har lite som tradition att vi alltid försöker gå hela stora familjen på julmarknaden på kalmar slott, det är alltid såååå mysigt och julstämningen är alltid på max när man kommer därifrån! I år gick vi dessutom och åt julbord på källarn kronan innan vi vände hemåt. Så himla mysigt! Maten var underbara och trots att det är snart 6 timmar sedan vi åt är jag sjukt mätt ännu!
Hoppas alla ni haft en fin advent, och att ni har massa snö, precis som vi!


Juslmarknad på kalmar slott


Nu är mammas Alva nybadad och ligger mätt och trött i sin säng=)


Ny Cake of the week #2

Då var det helg igen och har redan gått en Heeel vecka sedan sist ni fick börja rösta på "cake of the week".
Men nu kör vi igen =) Kul tycker jag! Här kommer alltså 3 nya förslag, och precis som förra veckan är det så är det bara att rösa genom att lägga en kommentar!


Nr 1:
Stora sega maränger med choklad

Nr 2:
Bounty cupcakes med choklad glaze

Nr 3:
 Rocky road Julgodis

Vilket alternativ får din röst?



Fler bilder

Här kommer på förfrågan 2 bilder till på helgens våningstårta, när den INTE står i kylen.






1 års tårta 3 våningstårta

I helgen är det kalas för en liten tjej som har fyllt 1 år.
Hennes mamma ville ha en tårta med 3 våningar, vit sockerpasta och snöflingor.
Detta var min första 3 våningstårta och jag kan villigt erkänna att jag va sjukt nervös!
Jag stöttade upp våningarna med blompinnar, jag är inte 100 nöjd med resultatet, behöver nog öva ett par gånger till. Hoppas att föräldrarna inser att jag faktiskt bara är en "hobby bagare"




Snöflingor på tork








tårtan innehöll
ljusa bottnar
hallongrädde
vit chokladmousse
spacklad med mjuk smörkräm
täckt med sugarpaste
dekorationer i sugarpaste penslade med ätbart glitter





Fredags aktivitet!

Ikväll sitter jag med mina sånähära utstickare från www.kakburken.se och försöker fylla en bricka med snöflingor i tre olika storlekar till våningstårtan som ska levereras imorgon.

 



Snart klar med utstickandet, då ska de pudras med glitter så de blir riktigt vintrigt och fint!

Vad hittar ni på?


Pepparkaksrulltårta med saffrans créme

Som ni läsare röstat fram så blev det pepparkaksrulltårta med saffranscréme som kom på 1a plats och därmed fick äran att bli bakad=)

Här kommer receptet

4 ägg
2dl strösocker
1dl potatismjöl
1 msk (jag tog 1 1/2 msk) pepparkakskrydda
2 tsk bakpulver

Saffranscreme

2,5 dl kesella
1 ask philadelphia ost
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 paket saffran

Vispa ägg o socker, blanda potatismjöl, kryddor o bakpulver i en skål o vänd ner i äggsmeten.Häll smeten i bakplåtsklädd långpanna.
Grädda i 200 grader ca 15 min (min behövde inte mer än ca 10 min)


Saffranskrämen
 
Rör ihop alla ingr. Bred sen på rulltårtan när den svalnat

 






Jag blev faktiskt lite besviken på cremen, jag hade hoppats på att den skulle smaka suuuper mycket saffran vilket den faktiskt inte gjorde, det försvann lixom lite smak när den blandades med kesellan.
Dock är det fortfarande en god och julig kaka, perfekt till 1a advents fikat.

Betyg:


Av 5 möjliga. Plus i kanten för att det är en snabb och enkel kaka!

Lycka till med adventsbaket!


Ja jag VET!

Jag VET att jag ska baka och lägga upp recept, och jag lovar det kommer=) Ska försöka hinna med det i eftermiddag! 
Idag har jag bytt gardiner och hängt upp stjärnor och plockat fram ljusstakar, såå mysigt!

Nu ska vi ut i snön en sväng!


just nu 7-5

Så här ser alltså ställningen ut efter 3 dagars röstande

7 röster på pepparkaksrulltårta med saffranscreme
5 röster på banankladdkaka

Ni har fram till midnatt på er att ändra ställningen om ni inte är nöjda=)









Preparerar mig för ny utmaning!

Tills på lördag har jag en 3 våningstårta att ta tag i, å JA, jag är nervös! Första gången jag ska göra en tårta med hel 3 våningar, min största fasa är att hela skiten ska rasa. DET vore inte speciellt kul!
Jag har alltså en hel vecka på mig att gå o stirra upp mig över kommande tragedi:-P
Nej men vi får verkligen hoppas att jag lyckas....=)
Ni får hålla tummar och tår och tänka på mig på fredag kväll när jag står där... och ska få ihop det=)




På tal om våningstårtor, kolla in denna helt GALNA våningstårtan....



Där ligger man i lä!! Kolla in länken  ---------->här <------------ för fler galna tårtor!

Glöm inte rösta på cake of the week, just nu leder alternativ 2=)


Jag är med och tävlar om en Tassimo kaffemaskin!





" Jag tävlar om den nya kaffemaskinen från Tassimo inkl ett startkit
av T-Discs totalt värde 2 000 kr i samarbete med WWW.JENNYN.SE

Var med och tävla HÄR du också! "



PS. Glöm inte att rösta på cake of the week!! DS


Du röstar jag bakar - Cake of the week

Det verkar ju ändå finnas ett litet intresse för denna ideen så vi sparkar väl igång det och ser om det funkar?=)
Tänkte mig så att jag varje helg, lördag eller söndag lägger upp 3 olika alternativ på bakverk eller liknande så får ni helt enkelt rösta fram en favvo som jag sen under veckan bakar, lägger upp bild kollage och recept på! Många av recepten som kommer att hamna här har jag inte testat själv så detta blir spännande! =)

Here we go!



Alternativ 1:
Banankladdkaka i rutor med bananglasyr

Alternativ 2:
Pepparkaksrulltårta med saffranscreme

Alternativ 3:
Karamelliga popcorn med karamelliserat socker och mörk choklad

Rösta genom att lägga en kommentar där ni anger nr 1,2 eller 3, ni kommer få fram till tisdag på er, sen ska här bakas=)





Testpilot semper småfolk!

Idag när jag kollade mailen hade jag fått  info att jag blivit vald som testpilot för semper småfolk! Jag hade ansökt om både det och sedan grädden som  jag gjorde ett inlägg om för ett tag sedan. Men kul ju!
Så ni får väl stå ut med lite bloggande angående produkterna framöver=)



Kuponger för att hämta ut produkterna skulle enl mailet komma i slutet på näåsta ve3ckan, skoj skoj. (får väl erkänna att jag faktiskt redan testat en del av produkterna och de dom har gått hem med tummen upp från både liten tjej och liten kille)


Lemoncurd cupcakes med saltlakrits frosting

Efter att jag hittade ett recept på saltlakrits frosting hos cupcakesfluffan blev jag sååå sugen på att testa detta!
Först hade jag tänkt att jag skulle göra hallonmuffins, men sen tyckte jag det borde funka med lakrits/citron.
Jag har tjuvsmakat på lakritsfrostingen och den va UNDERBAR!






I eftermiddag ska vi mumsa cupcakes!



DU röstar JAG bakar!

Tänkte köra igång en ny grej här på bloggen, varje vecka ska jag ha ett inlägg med olika kakor eller liknande, och där får DU som läsare rösta vilken kaka eller bakverk´jag ska baka och blogga/lägga upp receptet på under veckan som går. Vad tror ni låter det bra?
Nu är det ju redan onsdag så jag kommer att köra igång med detta på söndag kväll så kan ni rösta på vad ni tycker!


Recept lussekatter med kesella och sirap

Häromdagen när systeryster var hos mig gjorde vi som bekantb ett helt lass lussebullar,  dom blev super saftiga och goda så jag tänkte lägga upp receptet eftersom det faktiskt börja närma sig!

Ca 35st underbara lussebullar!

50 g jäst
100g smör
5 dl mjölk
250g kesella
2 påsar saffran
1 1/2 dl vit sirap
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Gör så här:
Smula jästenm i en bunke
smält smöret i kastrull.
Tillsätt mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt)
Häll degspadet över jästen och blanda tills jästen är upplöst, tillsätt saffran, kvarg, sirap, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen tills den blir blank, smidig och släpper från bunkens kant.
Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 40 min.

Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut till ca 35 lussekatter. Lägg på smorda plåtar /plåt med bakplåtspapper. garnera med russin och låt jäsa under bakduk ca 30 min.
sätt ugnen på 225 grader.
pensla lussisarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 5-8 min.






Cherry on the top award!

Igår fick jag en "cherry on the top award" av nina! Länk till hennes blogg ------->http://ninsans.blogg.se/ <--------



hennes motivering var :

  • Emelies blogg, tårtmorsan. Pga hon är så sjukt duktig på att baka tårtor! Det är nästan så man vill dyka in i skärmen och käka upp dem! Sen är jag impad av att hon är yngre än mig, men har två ungar, en man och tårtbakeriet!

    Världens gulligaste!! Tusen tusen tack Nina!

  • Älskade syster

    Idag hade systeryster en ledig dag från skolan, så igår när vi var ute och firade världens bästa pappa på farsdag så tog vi med oss lillasyster hem. Vi hade en myspys kväll med popcorn och vin och tittade massa dansfilmer, (step it up, Flashdance mfl)
    Idag har vi gjort smaskat risotto, lyssnat på julmusik, gjort ett helt STORT lass med underbara Lussekatter och tittat på Disneys a Christmas carol!!
    Vilket underbart dygn!



    Jag älskar dig syster



    Bröllops cupcakes

    Till bröllopet som var igår behövdes även ett alternativ till de allergiska, vi kom fram till att cupcakes var ett bra alternativ!






    Gluten och laktosfria Vanilj cupcakes med päronsmörkräm




    Bröllopstårtor*4

    I flera månader har jag vetat om att jag har fått den stora äran att göra Charlotte och Mattia bröllopstårtor, men ändå, i torsdags när jag skulle börja så lätt blev jag S.K.I.T nervös! Är ju en så otroligt viktig dag, man vill ju inte vara den som sabbade allt ihopa!

    Önskemålen var
    Vit botten
    lila tema, gärna kallor















    Det var 4 tårtor, varav 2 runda och 2 hjärtan
    Innehåll 1

    Ljusa bottnar
    Passionsfruktsmousse
    glasskräm
    spacklad med passionsfrukts smörkräm
    täckt och dekorerad i sugarpaste

    Innehåll 2

    Ljusa bottnar
    hallongrädde
    vit chokladmousse
    spacklad med smörkräm
    täckt och dekorerad med sugarpaste




    Varma
     lyckönskningar till brudparet och jag hoppas att ni var nöjda.


    bakstuga

    nu är det full bakstuga inför helgens tårtor... bröllopstårtor+bröllopscupcakes.
    det missar ni väl inte?:-)


    Tårtkalas!

    Hipp hipp hurra på stefans födelsedag!! Ja idag fyller alltså sambon år och såklart resulterar detta inte helt överraskande i tårtkalas=)
    Och som alla vet så är födelsedagsbarnets vilja = lag, och stefan ville ha en frukttårta, så det är bara att lyda!

    Jag fick själv välja vad de skulle vara för frukt och jag valde jordgubbar! Dom hade färska på affären, så det blev lite sommarkänsla över det hela. Kan ju faktiskt behövas såhär i höstregnet.






     







    Ljusa bottnar
    Mosade jordgubbar blandat med snabbmarsanpulver
    Grädde
    färska jordgubbar
    sidorna är choco fingers (eller vad de nu heter)

    Födelsedagsbarn=nöjd!



    Nu ska jag passa på

    Medans sambon är på innebandy ska jag passa på att slå in lite paket, för imorgon fyller han år, och då blir det såklart massa tårta=)


    Imorgon blirre kalas=)


    Tårtmorsan tävlar

    Som ni kanske sett i affären så har Arla kommit ut med 2 nya produkter, smaksatt grädde-choklad och jordgubb

    Jag är med och tävlar om att bli testpilot åt arla.
    Vill du också tävla klicka ----------> här <-----------


    Jag ser det snöar, jag ser det snöar...

    Här i emmaboda snöar det stora vita flingor , tyvärr ligger det inte kvar på marken, men det ser sååå mysigt ut när man tittar ut genom fönstet!

    Så jag och barnen har tänt brasa och julpreppat med lussebullar!




    Julig kladdkaka med kanel/kardemummafudge

    Detta är en alldeles underbar kladdkaka med det där "lilla extra", smakar jul och smälter nästan i munnen!
    Hittade receptet i vår lokala tidning förra året och nu har det blivit lite av en tradition att det är bara den kladdkakan som kommer ur ugnen såhär runt juletider!








    Kladdkaka
    2 ägg
    3 dl socker
    1,5 dl vetemjöl
    1 dl kakao
    1 tsk vaniljsocker
    1/4 tsk salt
    100 g smör

    Kanel- och kardemummafudge
    1,5 dl vispgrädde
    1 tsk honung (eller ljus sirap)
    2 kanelstänger (jag har använt mig av både detta men även malen kanel/kardemumma, har man oftast hemma)
    1 tsk kardemummakärnor
    200 g mjölkchoklad


    Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner det.

    Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, 18 minuter. Låt den svalna något.

    Stöt kanelstängerna och kardemumman lätt i en mortel. Koka upp grädde, honung och kryddor. Ta bort kastrullen från värmen och låt grädden dra i 10 minuter. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden igen och sila den över chokladen. Rör tills fudgen blir slät, bred sedan ut den över kladdkakan. Ställ in i kylen att stelna.


    Gratinerade persikohalvor mandel/vit choklad

    Lördagskvällenn spenderade vi hos mmina föräldrar, god mat, trevligt sällskap och massa Nintendo wii, kan man begära mer??
    Hur som haver så bjöd mamma på en ny efterrätt, (Alltid spännande) och den va ljuuuuvlig! Så jag tänkte dela med mig av receptet så alla kan njuta som vi gjorde=)

    Det här behövs till 4 port:
    8 persikohalvor, konserverade
    1 msk smör
    75 g mandelbiskvier
    50 g vit choklad, riven
    1 msk flytande honung
    1 äggvita

    Gör så här:
    1. Låt persikohalvorna rinna av på en ren kökshandduk. Lägg över dem i en smord ugnssäker form med den kupiga sidan nedåt.
    2. Krossa mandelbiskvierna och blanda med riven vit choklad och apelsinblomshonung i en skål. Vispa äggvitan till hårt skum och blanda ner i skålen med mandelbiskvierna.
    3. Fyll hålet i persikorna med blandningen. Gratinera mitt i ugnen i ca 5 minuter. Servera med vaniljglass!

    ugn 250 grader


    Ljuuuuvligt gott!

    Små Halloweenbarn

    Igår var vi bjudna hem till svärmor på "halloweenfest" hon brukar göra det varje år, främst för att det är roligt för barnen, (och för henne själv :-P)
    Barnen skulle såklart klä ut sig, (vilket vi fick reda på i sista sekund) man fick tager vad man haver som det så fint heter=)
    Lilla Alva fick bli en liten mus, me svans och pappöron som vi limmade dit på ett diadem.
    Maximilian blev pirat=)


    Här går vi in för rollen=)


    Döskalletårta till Jonathan

    I helgen skulle Yvonne fira Jonathan och tyckte han skulle ha en döskalletårta,
    Önskemålen var

    * vit,blå eller röd marsipan
    * svart döskalle
    * det skulle finnas ett hjärta på
    * det skulle även stå Jonathan 7 år








    Ljusa bottnar
    Enkel jordgubbsmousse
    citrongrädde
    spacklad med citronsmörkräm
    Täckt med marsipan
    Dekorerad med marsipan och sugarpaste



    Receptet på äppelcupcakesen

    Här kommer receptet som jag inte fick tummen ur att skriva in igår=)

    Äppelcupcakes

    2 ägg

    1dl socker
    180g mjöl
    2 tsk bakpulver
    1 dl mjölk
    75 g smör
    1 äpple i små tärningar

    Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver. Smält smöret, blanda ner mjölken i smöret. Blanda ner mjölblandningen och smör-mjölkblandningen i äggsmeten. Fyll muffinsformar med smeten, varva med äppeltärningarna. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 15 minuter.


    Kanelfrosting


    115 g mjukt smör
    250 g florsocker
    2 tsk kokande vatten
    kanel efter smak, jag tog ca 1-2 msk



    Äppel cupcakes med kanelfrosting

    Vi hade äpplen häre hemma som började se lite tråkiga ut, så jag passade på att kasta ihop äppelcupcakes så dom inte går till spillo:-P

    När jag skulle spritsa dom, gav spritsen upp så det fick bli till att spackla dom istället:-( Smakar väl iofs likadant!



    Hinner inte lägga upp receptet på om nu, men det kommer imorgon!


    Marabou vintervit!

    Sen så länge jag kan minnas har vit choklad varit den godaste av absolut aaallllaaaa chokladsorter!
    Handlar ALLTID Toblerone vit i en sån där mega size när jag flyger!=)

    Häromdagen kom Stefan hem med en ny choklad från marabou,vintervit!



    Jag har läst om den och längtat tills den ska komma ut, och den var precis lika god som man kan tänka sig! Äntligen säger jag, en vit choklad!
    Dom måste ha tänkt på mig när dom gjorde den=)


    RSS 2.0